Японският премиер Фумио Кишида е загрижен за ракетните тестове на Северна Корея,

...
Японският премиер Фумио Кишида е загрижен за ракетните тестове на Северна Корея,
Коментари Харесай

Японският премиер решен да се срещне с Ким Чен-ун

Японският министър председател Фумио Кишида е загрижен за ракетните тестове на Северна Корея, които зачестиха през миналата година, само че въпреки всичко е готов да се срещне лично със севернокорейския водач Ким Чен-ун без предварителни условия, оповестява ТАСС.

" Безпрецедентната периодичност и естеството на тестванията на балистични ракети от Северна Корея са абсолютно неприемливи. Най-важният от всички проблеми за нас са отвличанията на хора, което е сериозен филантропичен проблем. Ще използваме всички благоприятни условия, с цел да осигурим най-бързото завръщане вкъщи на всички отвлечени. Изпълнен съм с решителност да се срещна персонално с водача Ким Чен-ун, без да слагам никакви условия ", акцентира той по време на своя тирада на пленарна сесия на долната камара на Народното събрание.

Отвличанията на японски жители от севернокорейското разузнаване са един от най-чувствителните въпроси в връзките сред двете страни, които не поддържат публични дипломатически връзки.

През 2002 година Пхенян за първи път призна обстоятелството, че 13 японски жители са били отвлечени, само че единствено на петима от тях е било разрешено да се върнат вкъщи. Останалите са оповестени за умряли, а останките им са изпратени на роднините им, без обаче да могат да бъдат тествани.

През май 2014 година държавните управления на Япония и Северна Корея се споразумяха да проведат ново следствие на отвличанията на японските жители, само че след това виновната комисия беше разпусната по самодейност на Пхенян.

Миналата година Северна Корея изстреля рекорден брой ракети. Извършени са 37 тествания на балистични и крилати ракети, постоянно с изстрелване на няколко ракети едновременно. Изстреляни са общо над 70 ракети.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР